Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Thaiföld egyik híres levese, zöldségekkel és garnélarákokkal készítik. A Thaiföldi szoptatós kismamák előszeretettel fogyasztják, abban a hitben, hogy serkenti a tejtermelést. Szinte bármilyen idény szerinti zöldséggel készíthető, cukkini, zyenge kukorica, hüvelyes bab, kelkáposzta, stb., akkor is ízletes és finom, ha rák nélkül, csak zöldséglevesként készül. Az ízesítése tipikusan Thaiföldi: szárított apróhal por és/vagy garnélarák paszta, halszósz, chili paprika, thai bazsalikom, salottahagyma, gombák, stb.
Kész Kaeng Lieng Főzőszósszal egyszerűen elkészíthető, hiszen minden különleges fűszer, hozzávaló megtalálható benne, és csak a zöldségekről és a garnélarákról kell gondoskodni.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés