Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Konjac tészta (Japán)

Ez a Japán tésztafajta, úgy is nevezik, hogy Shirataki vagy Hiragana, egy vékony, átlátszó, zselatinszerű, hagyományos tésztafajta, Konjac (Konjaku, Konnyaku) Yamgyökérből készítik (Ördögnyelv gyökér, Elefánt gyökér, latin neve: Amorphophallus konjac ). Az elnevezés "Shirataki" azt jelenti, hogy "Fehér Vízesés". Nagyrészt víz és Glukomannan (vízben oldódó élelmi rost) az összetevői,  alacsony az emészthető szénhidrát és kalória tartalma, és csak alig van saját íze.

Kapható száraz és nedves formában is, a nedves Konjac tésztát folyadékban árulják. Némelyik nyers, előfőzött, vagy fogyasztásra kész. A folyadékban árult tésztát érdemes újrafőzni, mert a folyadéknak jellegzetes szaga van, ami elsőre szokatlannak, kellemetlennek tünhet.

A Konjac tészta szűrés után süthető szárazan, ez általában elveszi a keserűségét, és egyben az állaga is jobban tésztaállagú lesz. Ez a sütést végezhetjük egy tapadásmentes serpenyőben, vagy Wokban. Süssük magas hőfokon gyorsan egy percig, vagy mindaddig, amíg a keverésnél nyikorgó hangot ad ki. Ezután a tésztánk kész a leveshez, vagy más szószos ételhez. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!