Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kubebabors
Ez az Indonéziában őshonos, pici kis farkincával rendelkező borsfajta, mely gazdag esszenciális olajokban, illatában olyan, mintha a feketebors és a szegfűbors keveréke lenne. Érés előtt szüretelik, szárítják. Kellemesen lágy, kissé csípős az íze. Manapság főleg fűszerként használjuk, de sokáig illatszerek alapanyagaként is elterjedten hasznosították. A középkor egyik nagyon értékes fűszere volt Európában.
Felhasználási javaslat: Húsok fűszerezésére és szószok ízesítésére leginkább. Mandulával párosítva hozza igazán a kellemes aromáját. Levesek fűszerezésére sokoldalúan használhatjuk. Páclevekben, Római köménnyel, fokhagymával, balzsamecettel keverve izgalmas ízeket varázsolhatunk a sütnivaló húsokba. Süteményekben, kalácsokban, gyümölcskenyerekben elemében van.
hírlevél feliratkozás
Keresés