Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kubebabors

Ez az Indonéziában őshonos, pici kis farkincával rendelkező borsfajta, mely gazdag esszenciális olajokban, illatában olyan, mintha a feketebors és a szegfűbors keveréke lenne. Érés előtt szüretelik, szárítják. Kellemesen lágy, kissé csípős az íze. Manapság főleg fűszerként használjuk, de sokáig illatszerek alapanyagaként is elterjedten hasznosították. A középkor egyik nagyon értékes fűszere volt Európában.

Felhasználási javaslat: Húsok fűszerezésére és szószok ízesítésére leginkább. Mandulával párosítva hozza igazán a kellemes aromáját. Levesek fűszerezésére sokoldalúan használhatjuk. Páclevekben, Római köménnyel, fokhagymával, balzsamecettel keverve izgalmas ízeket varázsolhatunk a sütnivaló húsokba. Süteményekben, kalácsokban, gyümölcskenyerekben elemében van.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!