Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kaffir Lime

Az kaffir lime levelet az indiai konyha nap mint nap használja különböző currykben, ételekben. De nem csak itt, hanem Thaiföldön, Laoszban, Kambodzsában, Vietnámban, Indonéziában, az egész Dél-kelet Ázsiában elterjedt ennek a fűszernek a használata. Az íze pedig friss, citromosan fűszeres, édeskés, de harsány az ételeinkben, használjuk citromhéj helyett is. A Kaffir Lime termésének a reszelt héja is gyakran használt fűszer a Thaiföldi konyhában.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!