Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kuszkusz
A kuszkusz Berber (Marokkó, Algéria) eredetű egytálétel, de ma már az egész világon közkedvelt. A kuszkuszt köretként ismerjük, de sesszerteket, édességeket egyaránt készítenek belőle. Édességként datolyával, fügével, kókusszal ízesítik. A sós, köretkénti ízesítés lehet sáfránnyal, paradicsommal, vagy különféle fűszerkeverékekkel, mint. pl. a Harissa, Ras el Hanout, stb. Ez a kuszkusz olasz, és durumbúzából készült.
Elkészítési javaslat: keverjünk bele egy csipetnyi sót, egy kis olíva olajat, majd egy tálban öntsünk rá dupla annyi forrásban lévő vizet, fedjük le, és hagyjuk pihenni 5-10 percig. Magába szívja a vizet és magától elkészül.
Felhasználási javaslat: körteként pörköltekhez, ragukhoz, főtt húsos és főtt zöldséges ételekhez. Keverhetünk hozzá friss vagy szárított fűszereket, fűszerkeverékeket bátran. A báránypörkölt, vagy a marhapörkölt finom ezzel a körettel, de csirke- vagy nyúlpaprikáshoz illik.
hírlevél feliratkozás
Keresés