Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Lexikon

Habanero Cancun Chili   
Habanero chili   
Halal minősítés   
Harissa fűszerkeverék   
Hawaii Zöld Ohe Tengeri Só   
Hawaij, Hawayij, Hawayej   
Héttenger Curry Fűszerkeverék   
Hibiszkuszvirág   
Hing   
Hiragana Tészta (Japán)   
Hoisin szósz   
Hollandi szósz   
Holt-tengeri Só   
Holy Trinity Chili Keverék   
Hosszúbors   
Hovmästarsås (svéd)   
HP Szósz (angol)   


Hovmästarsås (svéd)

A Hovmästarsås egy klasszikus Svéd szósz, kimondottan a pácolt és füstölt lazacra komponálva. Édes, savanyú, különleges, a pácolt lazac ízeihez rafináltan illő, egyszerűen elkészíthető szósz. Többféle variációja létezik, de az alap hozzávalók mindig ugyanazok: 2 féle mustár (egy édesebb, egy dijoni csípős), bor- vagy almaecet, olaj (olíva-, napraforgó- vagy repceolaj), fehérbors őrölve, cukor és sok-sok friss kapor finomra aprítva. Vannak vidékek, ahol tejfölt (Créme fraiche), vagy Worcestershire szószt, vagy neadjisten Szójaszószt is hozzáadnak. Ezek a variációk az utolsó években, a kulinária újhullámaival érkeztek a Skandináv ízléskörbe.

Elkészítése: 

  • Keverd össze a kétféle mustárt a cukorral, sóval, az őrölt feketeborssal és az ecettel. Én botmixert használok erre a célra, mert az olajat jól ki kell keverned, vastag állagúvá, úgy, mintha majonézt készítenél.
  • öntsd az olajat lassan, vékony csíkban hozzá, úgy, hogy állandóan kevered a botmixerrel. Persze nagy turmixgépben is lehet készíteni, de akkor mennyiség kell, hogy jól működjön. Fontos ezenkívül, hogy a szósz és az olaj ugyanolyan hőmérsékletű legyen.
  • Végül keverd hozzá az aprított friss kaprot is.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!