Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Habanero Cancun Chili   
Habanero chili   
Halal minősítés   
Harissa fűszerkeverék   
Hawaii Zöld Ohe Tengeri Só   
Hawaij, Hawayij, Hawayej   
Héttenger Curry Fűszerkeverék   
Hibiszkuszvirág   
Hing   
Hiragana Tészta (Japán)   
Hoisin szósz   
Hollandi szósz   
Holt-tengeri Só   
Holy Trinity Chili Keverék   
Hosszúbors   
Hovmästarsås (svéd)   
HP Szósz (angol)   


Hiragana Tészta (Japán)

Ez a Japán tésztafajta, úgy is nevezik, hogy Shirataki, egy vékony, átlátszó, zselatinszerű, hagyományos tésztafajta, Konjac (Konjaku, Konnyaku) Yamgyökérből készítik (Ördögnyelv gyökér, Elefánt gyökér, latin neve: Amorphophallus konjac ). Az elnevezés "Shirataki" azt jelenti, hogy "Fehér Vízesés". Nagyrészt víz és Glukomannan (vízben oldódó élelmi rost) az összetevői,  alacsony az emészthető szénhidrát és kalória tartalma, és csak alig van saját íze.

Kapható száraz és nedves formában is, a nedves Konjac tésztát folyadékban árulják. Némelyik nyers, előfőzött, vagy fogyasztásra kész. A folyadékban árult tésztát érdemes újrafőzni, mert a folyadéknak jellegzetes szaga van, ami elsőre szokatlannak, kellemetlennek tünhet.

A Konjac tészta szűrés után süthető szárazan, ez általában elveszi a keserűségét, és egyben az állaga is jobban tésztaállagú lesz. Ez a sütést végezhetjük egy tapadásmentes serpenyőben, vagy Wokban. Süssük magas hőfokon gyorsan egy percig, vagy mindaddig, amíg a keverésnél nyikorgó hangot ad ki. Ezután a tésztánk kész a leveshez, vagy más szószos ételhez. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!