Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Gujarati Masala Fűszerkeverék

India legnyugatibb, Gujarat államának a saját masala-ja, nagyban hasonlít a Garam Masala-ra, de helyi ízlések szerint módosítva. A keverék tartalmaz római köményt, koriandert, kardamomot, borsot, édesköményt, chilit, szezámmagot, szegfűszeget, fahéjat, szerecsendiót, ajwaint. A főzés vége felé kell hozzáadni az ételhez, megtartva, tartósítva ezzel az íz teljes spektrumát.

Felhasználási javaslat: Szárnyasok és vörös húsok ízesítésére. Különösen előnyös a használata a paradicsomos, hagymás fogásokhoz, de ne hanyagoljuk a bab vagy a lencse ételek elkészítésekor sem. A gujaratiak főleg vegetáriánusok, ezért kiváló mindenféle zöldséges ételekbe, de ha csirkehúsos ragut, pörköltet készítünk, használjuk bátran ezt a keveréket, nem fogjuk meg- bánni az egzotikus ízharmóniát, amit ez a keverék ad az ételünknek.

Hol használják?: India, Gujarat állam

Kérdezz minket! Kérdezz minket!