Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Gujarati Masala Fűszerkeverék
India legnyugatibb, Gujarat államának a saját masala-ja, nagyban hasonlít a Garam Masala-ra, de helyi ízlések szerint módosítva. A keverék tartalmaz római köményt, koriandert, kardamomot, borsot, édesköményt, chilit, szezámmagot, szegfűszeget, fahéjat, szerecsendiót, ajwaint. A főzés vége felé kell hozzáadni az ételhez, megtartva, tartósítva ezzel az íz teljes spektrumát.
Felhasználási javaslat: Szárnyasok és vörös húsok ízesítésére. Különösen előnyös a használata a paradicsomos, hagymás fogásokhoz, de ne hanyagoljuk a bab vagy a lencse ételek elkészítésekor sem. A gujaratiak főleg vegetáriánusok, ezért kiváló mindenféle zöldséges ételekbe, de ha csirkehúsos ragut, pörköltet készítünk, használjuk bátran ezt a keveréket, nem fogjuk meg- bánni az egzotikus ízharmóniát, amit ez a keverék ad az ételünknek.
Hol használják?: India, Gujarat állam
hírlevél feliratkozás
Keresés