Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Goda Masala Fűszerkeverék

A Goda Masala-t a Maharashtra és a szomszédos államokban használják Indiában. A hozzávalók változnak vidékről-vidékre, attól függően, hogy milyen hozzávalók jellegzetesek a vidékre. Ezek lehetnek: kardamom, fahéj, szegfűszeg, babér- levél, fehér szezámmag, koriander, kókuszreszelék, fehér- és feketebors. Ezt a keverék inkább édeskésnek készítik, nem csípősre.

Felhasználási javaslat: Mindenféle zöldséges ételekbe, főzelékekbe, lencseételekbe, bab ételekbe, ragukba, pörköltekbe, rák/garnéla ételekbe, halételekbe. A sült kacsa, a palacsinta tészta, gyümölcssaláták fűszerezésére kiváló.

Hol használják?: India, Maharashtra állam

Kérdezz minket! Kérdezz minket!