Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Az effajta borivási szokás az antik világból származik. A szó „Glögg”, „Glühwein”, a forró szóból ered, régen arra használták ezt a fűszerezést, hogy a gyenge minőségű bort feljavítsák vele, de tulajdonítottak neki gyógyító erőt is. Ma már egy karácsonyi szokássá érett a nyugati világ- ban. A használt fűszerek (egész, nem darált) lehetnek: fahéj, szegfű- szeg, kardamom, gyömbér, csillagánizs. Sok helyen szokás mandarin-, narancshéjat is belefőzni, és hámozott mandulával kínálni.
Felhasználási javaslat: Vörös- és fehérborból készült, meleg karácsonyi/téli italhoz.
Hol használják?: Észak Európa, Skandinávia, Finnország, Izland
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés