Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Guargumi, Guarmézga, E412

Nem tudni miért, de sokunkban félelmet kelt a neve, ha az adalékanyagok listáján találjuk, pedig teljesen ártalmatlan, egy babból (Cyamopsis tetragonolobus) nyerik. Az élelmiszeriparban gyakran használják, mert a víz megkötésével szabályozza a termék viszkozitását, sűrűbbé teszi, és tűri a fagyasztást. Leggyakrabban fagylaltok, kókusztejek, de még a fagyasztott húskészítményekhez is adagolják ezt az ártalmatlan növényi eredetű adalékot. Rossz hírnevét talán azért kapta, mert van "E" száma, és ugyebár minden E szám ördögtől való, valamint, ha gumi, akkor biztosan mesterséges.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!