Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Guargumi, Guarmézga, E412
Nem tudni miért, de sokunkban félelmet kelt a neve, ha az adalékanyagok listáján találjuk, pedig teljesen ártalmatlan, egy babból (Cyamopsis tetragonolobus) nyerik. Az élelmiszeriparban gyakran használják, mert a víz megkötésével szabályozza a termék viszkozitását, sűrűbbé teszi, és tűri a fagyasztást. Leggyakrabban fagylaltok, kókusztejek, de még a fagyasztott húskészítményekhez is adagolják ezt az ártalmatlan növényi eredetű adalékot. Rossz hírnevét talán azért kapta, mert van "E" száma, és ugyebár minden E szám ördögtől való, valamint, ha gumi, akkor biztosan mesterséges.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés