Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Gyömbér
A gyömbér egy nagyon fontos alapanyag, gyomorerősítő, étvágygerjesztő, emésztést elősegítő hatása miatt kedvelik és használják. A szárított egész Gyömbért közvetlen a készítéskor reszeljük az ételbe, és csakis a főzés utolsó fázisában. Az ízeket teltebbé, intenzívebbé teszi. Ha túladagoljuk, kesernyés ízt ad az ételnek.
Felhasználási javaslat: Levesek, szószok, mártások, burgonya-, és babfőzelékek, húsételek, vadhúsok, sütemények, pl. karácsonyi sütemények, gyümölcsök befőzéséhez is használt fűszer.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés