Lexikon
Fehér Miso - vagy Mizo
Fekete kömény - Shahi Jeera
Fekete Masala Fűszerkeverék
Fekete Mustármag
Fines Herbes Fűszerkeverék
Fleur de Sel, avagy Sópehely
Fodormenta
Fond
Forralt bor fűszerkeverék
Fresno Chili
Fekete Masala Fűszerkeverék
Maharashtriai államból/régióból ered, a „Kaala” azt jelenti, hogy fekete, abban tér el a többi masala-tól, hogy a sötét fűszerek dominálnak benne, mint a szegfűszeg és a fahéj, és hogy a fűszereket sötétbarnára pörkölik azok megdarálása előtt. Kelle mesen fűszeres, mély, édes keverék, ugyanakkor csípős is. Óvatosan fűszerezzünk vele, mert hamar „túlfűszerezettnek” érez- zük ételünket. Más hozzávaló a római kömény, a koriander, fekete szezámmag, a chili.
Felhasználási javaslat: Húsételek óvatos fűszerezésére, raguk, pörköltek, főzelékek, lencse-, csicseriborsó-, tök-, sütőtök ételek, főtt-, és sült zöldségek fűszerezésére. Grillezéskor is izgalmas ízt ad a húsnak.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés