Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Fajita Fűszerkeverék   
Fehér Miso - vagy Mizo   
Fekete kömény - Shahi Jeera   
Fekete Masala Fűszerkeverék   
Fekete Mustármag   
Fines Herbes Fűszerkeverék   
Fleur de Sel, avagy Sópehely   
Fodormenta   
Fond   
Forralt bor fűszerkeverék   
Fresno Chili   


Fekete Masala Fűszerkeverék

Maharashtriai államból/régióból ered, a „Kaala” azt jelenti, hogy fekete, abban tér el a többi masala-tól, hogy a sötét fűszerek dominálnak benne, mint a szegfűszeg és a fahéj, és hogy a fűszereket sötétbarnára pörkölik azok megdarálása előtt. Kelle mesen fűszeres, mély, édes keverék, ugyanakkor csípős is. Óvatosan fűszerezzünk vele, mert hamar „túlfűszerezettnek” érez- zük ételünket. Más hozzávaló a római kömény, a koriander, fekete szezámmag, a chili.

Felhasználási javaslat: Húsételek óvatos fűszerezésére, raguk, pörköltek, főzelékek, lencse-, csicseriborsó-, tök-, sütőtök ételek, főtt-, és sült zöldségek fűszerezésére. Grillezéskor is izgalmas ízt ad a húsnak.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!