Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Chaimen, az örmény keverék
Az örmények nemzeti, hagyományos fűszerkeveréke, amit vízzel keverve kenyér, (a “Lawash”), mártogató szósznak és hús ízesíté sére használnak. Főleg a nemzeti ételük, a “Basterma”, ami egy szárított, vékonyra szeletelt húsétel, fűszerezésére használják. Az egyik fő hozzávaló- ról, a görögszénáról kapta a nevét. Összetevői: görögszéna, pap- rika, só, bors, római kömény, cayenne bors, szegfűbors, fokhagyma.
Felhasználási javaslat: Kolbászok kiváló fűszerezésére, más szárított húsok, sonka ízesítésére. Finom mártogató szósz, ha vízzel vegyítjük, palacsinta tészta állagúra. Nyers és sült zöldségek mártogató szószának is finom.
Hol használják?: Örményország
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés