Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Chaimen, az örmény keverék

Az örmények nemzeti, hagyományos fűszerkeveréke, amit vízzel keverve kenyér, (a “Lawash”), mártogató szósznak és hús ízesíté sére használnak. Főleg a nemzeti ételük, a “Basterma”, ami egy szárított, vékonyra szeletelt húsétel, fűszerezésére használják. Az egyik fő hozzávaló- ról, a görögszénáról kapta a nevét. Összetevői: görögszéna, pap- rika, só, bors, római kömény, cayenne bors, szegfűbors, fokhagyma.

Felhasználási javaslat: Kolbászok kiváló fűszerezésére, más szárított húsok, sonka ízesítésére. Finom mártogató szósz, ha vízzel vegyítjük, palacsinta tészta állagúra. Nyers és sült zöldségek mártogató szószának is finom.

Hol használják?: Örményország

Kérdezz minket! Kérdezz minket!