Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Curry Fűszerkeverék

A Curry elnevezés az angol gyarmatosítóktól ered, Indiában a „Kari” elnevezés csípős mártást jelent, a fűszerkeverékeket Masala-nak nevezik. A gyarmatosítók honosították meg Angliá- ban, hogy a tipikus indiai ízeket magukkal hozhassák. Míg Indiá- ban előfordul, hogy egy fűszerkeverék 25-30 féle fűszerből tevődik össze, addig a Curry 6-8 féle fűszert tartalmaz, ritkán változó összetevőkkel, arányokkal. Alkotói közül a kurkuma, a római kömény, a görögszénamag, a gyömbér, a koriander, a chili mindig megtalálható. Curry levelet soha nem tartalmaz.

Felhasználási javaslat: Mindenféle húsok pácolására, csirke, sertés, marha, bárány, nyúl, vadhús. Használhatjuk még raguk, pörköltek ízesítésére, babétekel, lencseételek, csicseriborsó ételek vagy sárgaborsó fűszerezésére.

Hol használják?: Egyesült Királyság, Európa, Észak Amerika

Kérdezz minket! Kérdezz minket!