Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Curry Fűszerkeverék
A Curry elnevezés az angol gyarmatosítóktól ered, Indiában a „Kari” elnevezés csípős mártást jelent, a fűszerkeverékeket Masala-nak nevezik. A gyarmatosítók honosították meg Angliá- ban, hogy a tipikus indiai ízeket magukkal hozhassák. Míg Indiá- ban előfordul, hogy egy fűszerkeverék 25-30 féle fűszerből tevődik össze, addig a Curry 6-8 féle fűszert tartalmaz, ritkán változó összetevőkkel, arányokkal. Alkotói közül a kurkuma, a római kömény, a görögszénamag, a gyömbér, a koriander, a chili mindig megtalálható. Curry levelet soha nem tartalmaz.
Felhasználási javaslat: Mindenféle húsok pácolására, csirke, sertés, marha, bárány, nyúl, vadhús. Használhatjuk még raguk, pörköltek ízesítésére, babétekel, lencseételek, csicseriborsó ételek vagy sárgaborsó fűszerezésére.
Hol használják?: Egyesült Királyság, Európa, Észak Amerika
hírlevél feliratkozás
Keresés