Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Creol, Creole Fűszerkeverék
A Creole fűszerezési/főzési hagyomány az Egyesült Államok déli részén, Louisiana, Alabama államban, a Bayou kultúrában szokásos, de már régen elterjedt Észak-Amerika szerte, sőt azon túl is. Gyökerei a francia konyhára vezethetők vissza, keveredve a helyi ízekkel. Jellemző az ételekre, hogy mindent egyben, keverve főznek, általában csípősen, és kicsit füstös Barbecue ízesítéssel. A keverék tartalmazhat koriandert, curryt, mustármagot, kurkumát, fehérborsot, római köményt, petrezselyemet, chilit és cayenne borsot.
Felhasználási javaslat: Oliva olajjal keverve marinádnak, pácnak mindenféle húsokhoz, belsőségekből készített ételek ízesítésére. Száraz dörzsfűszernek húsokra, grillezés, sütés előtt. Babgulyás, babfőzelék, lencseéte- lek, zöldséges raguk, húsos raguk, tengeri herkentyűk, saláták, pörköltek, sült húsok fűszerezésére.
Hol használják?: Egyesült Államok déli államai
hírlevél feliratkozás
Keresés