Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Creol, Creole Fűszerkeverék

A Creole fűszerezési/főzési hagyomány az Egyesült Államok déli részén, Louisiana, Alabama államban, a Bayou kultúrában szokásos, de már régen elterjedt Észak-Amerika szerte, sőt azon túl is. Gyökerei a francia konyhára vezethetők vissza, keveredve a helyi ízekkel. Jellemző az ételekre, hogy mindent egyben, keverve főznek, általában csípősen, és kicsit füstös Barbecue ízesítéssel. A keverék tartalmazhat koriandert, curryt, mustármagot, kurkumát, fehérborsot, római köményt, petrezselyemet, chilit és cayenne borsot.

Felhasználási javaslat: Oliva olajjal keverve marinádnak, pácnak mindenféle húsokhoz, belsőségekből készített ételek ízesítésére. Száraz dörzsfűszernek húsokra, grillezés, sütés előtt. Babgulyás, babfőzelék, lencseéte- lek, zöldséges raguk, húsos raguk, tengeri herkentyűk, saláták, pörköltek, sült húsok fűszerezésére.

Hol használják?: Egyesült Államok déli államai

Kérdezz minket! Kérdezz minket!