Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Colombo Curry

Ez a Curry keverék a Karibi szigeteken kialakult fűszerezési szokás eredménye. A Sri Lanka-i bevándorlók hozták magukkal, majd a helyiek fűszerezési szokásaival keveredve alakult a mai formájára. A csípősségét nem a megszokott chiliből kapja, hanem inkább a feketebors és a barna mustármag adja. Az eredmény egy enyhébb, de éles ízekkel rendelkező keverék.

Felhasználási javaslat: A „Poudre de Colombo”, egy sűrű húsos ragu, kecske-, bárány- vagy sertéshúsból készül. Ezekből a húsokból készíthetünk egy Colombo Curry Ragut, krumplival, vagy főzőtökkel kiegészítve. Van olyan variáció is, amely kókusz tejet, padlizsánt, okrát is használ. Ne sajnáljuk belőle a hagymát, fokhagymát sem. Rizzsel tálaljuk.

Hol használják?: Karibi-szigetek

Kérdezz minket! Kérdezz minket!