Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Chow Mein
A Kantoni Chow Mein Kínából terjedt el, de mint sok más kínai étel, ez is átalakult a helyi körülményekhez alkalmazkodva, és így lett igazán sikeres. A legenda azt állítja, hogy a kínai vasútépítők nyomában alakultak az első éttermek, ahol ezt a fogást felszolgálták a kínaiaknak és a helyi lakosoknak is.
Két fajta Chow Mein ismeretes, az egyik a gőzöléssel/főzéssel készült, ekkor légyabb, puhább a kész étel, kerek kereszmetszetű tésztával készítik. A másik a ropogósra sütött Chow Mein, a keményebb, laposabb tésztát használnak elkészítésekor, ezt Hong Kong-i Chow Mein-nek is nevezik. A nagy előnye az, hogy bármivel elkészíthető, szezonális zöldségekből, maradékokból, stb.
E fogás gyorsan és egyszerűen elkészíthető serpenyőben vagy Wokban, ez is lehet az egyik ok a népszerűségére, a másik ok természetesen az, hogy finom és könnyű ételnek számít.
hírlevél feliratkozás
Keresés