Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Chow Mein

A Kantoni Chow Mein Kínából terjedt el, de mint sok más kínai étel, ez is átalakult a helyi körülményekhez alkalmazkodva, és így lett igazán sikeres. A legenda azt állítja, hogy a kínai vasútépítők nyomában alakultak az első éttermek, ahol ezt a fogást felszolgálták a kínaiaknak és a helyi lakosoknak is.

Két fajta Chow Mein ismeretes, az egyik a gőzöléssel/főzéssel készült, ekkor légyabb, puhább a kész étel, kerek kereszmetszetű tésztával készítik. A másik a ropogósra sütött Chow Mein, a keményebb, laposabb tésztát használnak elkészítésekor, ezt Hong Kong-i Chow Mein-nek is nevezik.  A nagy előnye az, hogy bármivel elkészíthető, szezonális zöldségekből, maradékokból, stb.

E fogás gyorsan és egyszerűen elkészíthető serpenyőben vagy Wokban, ez is lehet az egyik ok a népszerűségére, a másik ok természetesen az, hogy finom és könnyű ételnek számít.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!