Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Chana Dhal, Chana Dal
Nem összekeverendő a felezett sárgaborsóval, habár úgy néz ki, de teljesen más. Inkább a csicseriborsó közeli rokona felezett állapotban. Íze mogyorós, nagyon könnyen megfő, előáztatást nem igényel, de használják őrölt állapotban is. Kimagaslóan magas a tápértéke, és a vegetáriánus étrend fontos alapköve.
Felhasználási javaslat: Cukorbetegek részére elsőosztályú élelem, mert a glikémiás indexe alacsony, azonban az íze legtöbbünk számára finom, élvezhető. A tény, hogy nem ismert a nyugati társadalmakban, nagy kár, mert egy nagyon fontos tápértékű alapanyagról van szó. Fogyasszuk rizzsel, curry-kben, őrölve a Roti, Chapati és a Naan (indiai lapos kenyerek) egyik alapanyaga. Dél-Indiában Sambhar-t készítenek belőle (egyfajta curry).
hírlevél feliratkozás
Keresés