Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Chana Dhal, Chana Dal

Nem összekeverendő a felezett sárgaborsóval, habár úgy néz ki, de teljesen más. Inkább a csicseriborsó közeli rokona felezett állapotban. Íze mogyorós, nagyon könnyen megfő, előáztatást nem igényel, de használják őrölt állapotban is. Kimagaslóan magas a tápértéke, és a vegetáriánus étrend fontos alapköve.

Felhasználási javaslat: Cukorbetegek részére elsőosztályú élelem, mert a glikémiás indexe alacsony, azonban az íze legtöbbünk számára finom, élvezhető. A tény, hogy nem ismert a nyugati társadalmakban, nagy kár, mert egy nagyon fontos tápértékű alapanyagról van szó. Fogyasszuk rizzsel, curry-kben, őrölve a Roti, Chapati és a Naan (indiai lapos kenyerek) egyik alapanyaga. Dél-Indiában Sambhar-t készítenek belőle (egyfajta curry). 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!