Lexikon
Baharat fűszerkeverék
Baharati Kebap
Balkán Fűszerkeverék
Balti Curry Fűszerkeverék
Bami Goreng Fűszerkeverék
Basmati rizs
Béarnaise szósz
Benin bors
Berbere fűszerkeverék
Bird's Eye Chili
Biryani Masala
Bombay Masala Fűszerkeverék
Borókabogyó
Borsikafű
Borsmenta
Bouillon, Fond
Bouqet Garni fűszerkeverék
Brazil Fűszerkeverék
Bruschetta
Bulgogi - Koreai BBQ
Bombay Masala Fűszerkeverék
A Bombay keverék a város régebbi nevéről kapta az elnevezést, a várost ma már Mumbai-nak nevezzük. Ez a keverék kifejezetten enyhe, inkább földes íz világú fűszerek dominálnak. A szárított hozzávalói közül a lencse, a földimogyoró, a csicseriborsó, a fűszerek közül pedig a hagyma, vagy az asafoetida, a curry levelek, a koriander, a mustármag, a kurkuma, a gyömbér, említésre méltó. A Pakisztánok „Chevdo”-nak, a Burmaiak „Sarkalay Chee”-nek, a Bangladesiek „Chanachur”-nak, a Nepáliak pedig „Dalmoth”-nak nevezik.
Felhasználási javaslat: Száraz dörzsfűszernek, pl. csirkehúshoz, grillezés, BBQ előtt 5-10 perccel. Más curry ételekhez, indiai ihletésű ragukhoz, halhoz és tengeri herkentyűkhöz kiváló
Hol használják?: India, Pakisztán, Nepál, Bangladesh, Myanmar
hírlevél feliratkozás
Keresés