Lexikon
Baharat fűszerkeverék
Baharati Kebap
Balkán Fűszerkeverék
Balti Curry Fűszerkeverék
Bami Goreng Fűszerkeverék
Basmati rizs
Béarnaise szósz
Benin bors
Berbere fűszerkeverék
Bird's Eye Chili
Biryani Masala
Bombay Masala Fűszerkeverék
Borókabogyó
Borsikafű
Borsmenta
Bouillon, Fond
Bouqet Garni fűszerkeverék
Brazil Fűszerkeverék
Bruschetta
Bulgogi - Koreai BBQ
Biryani Masala
Ez a keverési mód nagyon hasonlít a Garam Masala-hoz, de nem készítik annyira csípősre, inkább aromásra. Főleg nyugat és észak India jellegzetes fűszerkeveréke. A fűszeradagolással vigyázni kell, mert könnyen túlfűszerezhetjük ételünket. Még az unalmasabb ételeket is kellemesen fűszeressé varázsolja. A keverés legfontosabb jellege az aromás fűszerek megfelelő aránya, egyensúlya. Legfontosabb összetevői: fahéj, kardamom, szegfűszeg, édeskömény, csillagánizs, babérlevél, szerecsendió, feketebors.
Felhasználási javaslat: Zöldséges és húsos Biryanik készítéséhez. Citromlével, olíva olajjal, kombinálva használhatjuk marinádnak, pácnak húsokhoz, de még túróhoz is. A sárgarépatorta, sütőtöktorta kiváló fűszerkeveréke. A curry fogásokban is finom egy-két csipetnyi Biryani Masala.
Hol használják?: India, Pakisztán, Nepál, Bhután
hírlevél feliratkozás
Keresés