Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Bafat Masala, Bafat Pito   
Baharat fűszerkeverék   
Baharati Kebap   
Balkán Fűszerkeverék   
Balti Curry Fűszerkeverék   
Bami Goreng Fűszerkeverék   
Basmati rizs   
Béarnaise szósz   
Benin bors   
Berbere fűszerkeverék   
Bird's Eye Chili   
Biryani Masala   
Bombay Masala Fűszerkeverék   
Borókabogyó   
Borsikafű   
Borsmenta   
Bouillon, Fond   
Bouqet Garni fűszerkeverék   
Brazil Fűszerkeverék   
Bruschetta   
Bulgogi - Koreai BBQ   


Biryani Masala

Ez a keverési mód nagyon hasonlít a Garam Masala-hoz, de nem készítik annyira csípősre, inkább aromásra. Főleg nyugat és észak India jellegzetes fűszerkeveréke. A fűszeradagolással vigyázni kell, mert könnyen túlfűszerezhetjük ételünket. Még az unalmasabb ételeket is kellemesen fűszeressé varázsolja. A keverés legfontosabb jellege az aromás fűszerek megfelelő aránya, egyensúlya. Legfontosabb összetevői: fahéj, kardamom, szegfűszeg, édeskömény, csillagánizs, babérlevél, szerecsendió, feketebors.

Felhasználási javaslat: Zöldséges és húsos Biryanik készítéséhez. Citromlével, olíva olajjal, kombinálva használhatjuk marinádnak, pácnak húsokhoz, de még túróhoz is. A sárgarépatorta, sütőtöktorta kiváló fűszerkeveréke. A curry fogásokban is finom egy-két csipetnyi Biryani Masala.

Hol használják?: India, Pakisztán, Nepál, Bhután

Kérdezz minket! Kérdezz minket!