Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Bafat Masala, Bafat Pito   
Baharat fűszerkeverék   
Baharati Kebap   
Balkán Fűszerkeverék   
Balti Curry Fűszerkeverék   
Bami Goreng Fűszerkeverék   
Basmati rizs   
Béarnaise szósz   
Benin bors   
Berbere fűszerkeverék   
Bird's Eye Chili   
Biryani Masala   
Bombay Masala Fűszerkeverék   
Borókabogyó   
Borsikafű   
Borsmenta   
Bouillon, Fond   
Bouqet Garni fűszerkeverék   
Brazil Fűszerkeverék   
Bruschetta   
Bulgogi - Koreai BBQ   


Borsikafű

A Borsikafű, más neveken borsfű, csombor, kerti méhfű, bécsi rozmaring az erdélyi konyha kedvelt fűszere, de a régi magyar konyha is előszeretettel használta. Különleges aromája miatt újra felfedezett fűszerkülönlegesség. Íze nem annyira erőszakos, mint a feketebors, csak kellemesen csípős. Diétás ételek kiváló borspótlója. 

Felhasználási javaslat: diétás ételek fűszerezésére, burgonyából, káposztából vagy gombákból készült ételekbe, húsok, kolbászok ízesítésére. A babos ételekbe kimondottan illik, mert csökkenti a szélképződést a belekben. Elég, ha az elkészítés végekor tesszük az ételbe. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!