Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Bafat Masala, Bafat Pito   
Baharat fűszerkeverék   
Baharati Kebap   
Balkán Fűszerkeverék   
Balti Curry Fűszerkeverék   
Bami Goreng Fűszerkeverék   
Basmati rizs   
Béarnaise szósz   
Benin bors   
Berbere fűszerkeverék   
Bird's Eye Chili   
Biryani Masala   
Bombay Masala Fűszerkeverék   
Borókabogyó   
Borsikafű   
Borsmenta   
Bouillon, Fond   
Bouqet Garni fűszerkeverék   
Brazil Fűszerkeverék   
Bruschetta   
Bulgogi - Koreai BBQ   


Baharat fűszerkeverék

A Baharat a Közel-Keleti konyhákban általánosan használt, mindennapi fűszerkeverék, hiszen a “Baharat” szó fűszert jelent. Tipikusan feketeborsot, római köményt, fahéjat és szegfűszeget tartalmaz, de mint minden más keverék, ennek is megvannak a helyi keverési receptjei, többféle hozzávalóval. Aromás, meleg és édes keverék. A török Baharat tartalmaz mentát is, és Észak-Afrikában rózsaszir- mokat is morzsolnak bele. A Perzsa öböl mentén sáfrányt is tesznek hozzá, és akkor úgy nevezik, hogy “Gulf Baharat”.

Felhasználási javaslat: Egy csipetnyi a levesbe, paradicsomszószba, lencseételbe, és már is mélyebb dimenziót adtunk az ételnek. A pilaf és kuszkusz ízesítője. Használhatjuk dörzsfűszerként rántott/sült halon, sütni, grillezni szánt szárnyasokon, vagy húsokon. Oliva olajjal keverve kiváló marinád/pác zöldségeken, húsokon. Ha fokhagymát, petrezselyemzöldet is adunk hozzá, akkor kiváló fűszerpasztát kapunk.

Hol használják: Közel-Kelet,Törökország, Észak-Afrika, Perzsa Öböl

Kérdezz minket! Kérdezz minket!