Kategóriák
Most érkezett - Újdonságok (52)
Különlegességek-Ritkaságok (41)
Szója-, Osztriga- és Hal szószok (53)
Chili- és Egyéb Szószok, Paszták (96)
Fűszerkrém, Főzőszósz, Alaplé (133)
Konzerv, Leveskocka, Mustár (77)
Só, Cukor, Kivonat, Szirup (101)
Gyümölcskonzerv, Édesség, Lekvár (34)
Ghee, Ghi - az Indiai Tisztított Vaj
Termék ismertető:
A vaj hevítésével laktózmentes zsiradékot kapunk, és fogyasztása, használata alkalmas a laktózérzékenyek számára is. A Tradicionális indiai konyha ezt használja zsiradéknak. Az előállítása azért alakult ki, mert a trópusi környezetben nem volt megoldható a hűtés, és ezzel az eljárással az eltarthatóságot érték el. A hevítéssel a tejfehérje is és a tejcukor is elválik, majd a mardék zsiradék képezi a Ghee-t vagy a Ghi-t.
Felhasználási javaslat: Olaj és zsír helyett főzéshez, sütéshez. Az indiai konyha alapvető hozzávalója, alapanyaga. Az Ájurvédikus konyhában, gyógyászatban csak ezt használják. Ájurvédikus masszázsban is ezt használják. A Ghee ideális rántotthúsok sütésére, a magas gyulladás pontja miatt, egészen 250 C fokig hevíthető. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtőben tartva szilárd.
Felbontás után hűtőben tárolandó, és 3 hónapon belül fogyasztandó.
Ár: | 4.995 HUF | |
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: | 149 pont | |
Súly: |
500 gramm |
|
(10,0 HUF/gramm) |
||
Raktáron |
||
Maximális rendelhető mennyiség: | 1 db | |
db |
|
Információk:
Minőségét megőrzi: | 2025-03-31 |
|||||||||||||||||
Származási hely: | Egyesült Királyság |
|||||||||||||||||
Összetevők: | ||||||||||||||||||
vajzsír 99,8% ( tej), nedvesség 0,19%, ízesítés: Ethyl Butyrát 0,01%
|
||||||||||||||||||
Tápérték tartalom : | ||||||||||||||||||
Tápérték 100 g/ml termékben:
|
hírlevél feliratkozás
Keresés