Keresés

recept termék 

Főmenü

Élesztőpor, Szárított Kovászból Pizzatésztához, Kenyérhez 500g

Élesztőpor, Szárított Kovászból Pizzatésztához, Kenyérhez 500g Élesztőpor, Szárított Kovászból Pizzatésztához, Kenyérhez 500g

Termék ismertető:

A szárított kovász por kiválóan alkalmas Pizzatészták készítésére. A Pizzatésztát egy éjszakán át kell hagyni kelni, főleg akkor, ha Pizzalisztet (Farina Speciale Tipo 00-ás) lisztet használunk. Ez a szárított kovász ellenállóbb a magas hőmérséklethez, mint a porélesztő, ezért ideális Pizzatészták készítésére. Ettől lesz a Pizzatészta könnyű, ropogós, illatos és jóízű.

FONTOS: Nem összekeverendő a porélesztővel, ami szinte azonnal beindul, ez a kovászból készült szárított por lassabban, hosszabban fejti ki a hatását, a minimális kelesztési idő 1 éjszaka, de ennél lehet több, akár egy egész nap is, ennél kevesebb ideig keleszteni nem szabad, mert nem kel meg a tészta. Ha ennél hamarabb szeretnénk pizzatésztát készíteni, akkor siettethetjük a folyamatot egy kis friss élesztővel is.

Nagy előnye a hosszú eltarthatóság, így mindig van a háznál kovász.

Adagolása: 30-50 g 1 liter vízhez (klasszikus pizzatészta). 

Felhasználási javaslat: Pizzatészták készítésére. De minden olyan kelesztési folyamatban is, ahol friss kovászt használnánk. Tapasztaljuk ki magunknak, hogy csak a kovászporral, vagy friss élesztővel keverve érjük el a legjobb pizzatésztát.

Kenyérsütéshez nagyobb adagra lesz szükség, 1 kg liszthez legalább 100 g Kovászpor kell, ugyanúgy 1 éjszakán át kelesztve. Nehezebb lisztkeverékekhez még több, hogy rendesen megemelkedjen. A legjobb az, ha kitapasztaljuk magunknak az adagot.

 

Ár: 2.495 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 74 pont

Súly:

500 gramm

(5,0 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 5 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!