Keresés

recept termék 

Főmenü

Annatto por - a természetes piros ételszínezék

Annatto por - a természetes piros ételszínezék Annatto por - a természetes piros ételszínezék

Termék ismertető:

Az Annatto magok őrlésével készített természetes ételszínezék a vörös-narancssárga ételek színének erősítésére, vagy teljes színezésére használt por. A természetes Karotinok által képződött vöröses szín mellé ízek is társulnak, amelyeket úgy lehetne leírni, mint: kissé borsos, egy kis csipetnyi szerecsendióval vegyítve, mogyorós, édes és borsos. Az élelmiszeripar nagyban használja a vöröses ételek színezésére. Az annatto egy trópusi és szubtrópusi vidékeken őshonos növény.

Jellemzők:

  • Az annatto egy természetes növényi színezék, amelyet gyakran választanak a mesterséges adalékok helyett, mivel egészségesebb alternatívát jelent.
  • A színe a magvakból kinyert vörös vagy narancssárga árnyalattól függ, és a felhasználás módjától is változhat.
  • Az annatto antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami hozzájárulhat az egészséges életmódhoz.

Felhasználási javaslat: A természetes vörös-narancssárga Annatto magokból őrölt ételszínezéket használhatjuk sajtok színezésére, az angol Gloucester, Cheshire, Red Leicester és a híres Cheddar sajtok is ezzel a színezékkel nyerik el kellemes narancssárga színüket. Színezhetünk vele szinte mindenféle ételt, kolbászt, mustárt, süteményeket, kekszeket. A sáfrány helyettesítője is lehet, pl. a Paella-ban. 

 

Ár: 495 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 14 pont

Súly:

10 gramm

(49,5 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 60 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show
Latin név: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!