Keresés

recept termék 

Főmenü

Mungóbab - csíráztatásra, főzésre

Mungóbab - csíráztatásra, főzésre Mungóbab - csíráztatásra, főzésre

Termék ismertető:

A Mungóbab nagyon egészséges babfajta, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Csíráztatott formában kicsit a zöldborsóra emlékeztető íze van, édeskés, és könnyen emészthető, nem okoz bélgázosodást. A babok közül is kiemelkedően magas a fehérjetartalma, ásványi anyag tartalma: vas, kálcium, kálium, nátrium, foszfor, magnézium. Az egyik legkiválóbb hús- és tojáspótló, ha túlsúlyban növényi eredetű étrendet szeretnénk követni.

A mungóbab hatása a szervezetünkre:

  • Rendkívül magas a rosttartalma, ami a bélműködésnek nélkülözhetetlen
  • a szívre is jótékony hatással van
  • rákos megbetegedésnél, diéta étrendben hasznos
  • a vastagbél egészséges működéséhez hozzájárul
  • A rosttartalma miatt csökkenti a vérnyomást, ha magas
  • segíti a méregtelenítést, tsisztítókúráknál igen hasznos
  • szabályozza a hormonháztartást és a vércukorszintet

Felhasználási javaslat:  salátákban, Stir Fry Wok ételekben, indiai és kínai ételekben, levesekben, főzelékekben. Csíráztatva salátákban, távol-keleti ételekben, főleg Thai és Kínai ételekben, tavaszi tekercsekben, stb.

Elkészítési javaslat: puhára kell főzni vízben, erre 5 perc is elegendő,  lehetőleg más leveszöldségekkel párosítva, mint a zeller, sárgarépa, petrezselyemgyökér, stb.

Csíráztatása: tegyük vízbe a mungóbabot 4 órára napfényben, szűrjük le majd tegyük sőtét helyre a nap hátralévő idejében. Ismételjük meg ezt a műveletet minden nap egy héten át, vagy ameddig a csíra képződése megfelelő a számunkra. Télen ezt 4 óra mesterséges fény alatt végezzük el.

 

Ár: 770 Ft
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 23 pont

Súly:

400 gramm

(1,9 Ft/gramm)

Raktáron

db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!