Kategóriák
Mungóbab - csíráztatásra, főzésre


Termék ismertető:
A Mungóbab nagyon egészséges babfajta, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Csíráztatott formában kicsit a zöldborsóra emlékeztető íze van, édeskés, és könnyen emészthető, nem okoz bélgázosodást. A babok közül is kiemelkedően magas a fehérjetartalma, ásványi anyag tartalma: vas, kálcium, kálium, nátrium, foszfor, magnézium. Az egyik legkiválóbb hús- és tojáspótló, ha túlsúlyban növényi eredetű étrendet szeretnénk követni.
A mungóbab hatása a szervezetünkre:
- Rendkívül magas a rosttartalma, ami a bélműködésnek nélkülözhetetlen
- a szívre is jótékony hatással van
- rákos megbetegedésnél, diéta étrendben hasznos
- a vastagbél egészséges működéséhez hozzájárul
- A rosttartalma miatt csökkenti a vérnyomást, ha magas
- segíti a méregtelenítést, tsisztítókúráknál igen hasznos
- szabályozza a hormonháztartást és a vércukorszintet
Felhasználási javaslat: salátákban, Stir Fry Wok ételekben, indiai és kínai ételekben, levesekben, főzelékekben. Csíráztatva salátákban, távol-keleti ételekben, főleg Thai és Kínai ételekben, tavaszi tekercsekben, stb.
Elkészítési javaslat: puhára kell főzni vízben, erre 5 perc is elegendő, lehetőleg más leveszöldségekkel párosítva, mint a zeller, sárgarépa, petrezselyemgyökér, stb.
Csíráztatása: tegyük vízbe a mungóbabot 4 órára napfényben, szűrjük le majd tegyük sőtét helyre a nap hátralévő idejében. Ismételjük meg ezt a műveletet minden nap egy héten át, vagy ameddig a csíra képződése megfelelő a számunkra. Télen ezt 4 óra mesterséges fény alatt végezzük el.
Ár: | 790 Ft | |
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: | 23 pont | |
Súly: |
400 gramm |
|
(2,0 Ft/gramm) |
||
Raktáron |
||
db |
|
Információk:
Minőségét megőrzi: | ![]() |
2022-09-30 |
||||||||||||||||
Származási hely: | ![]() |
Thaiföld |
||||||||||||||||
Tápérték tartalom : | ![]() |
|||||||||||||||||
Tápérték 100 g/ml termékben:
|
hírlevél feliratkozás
Keresés