Főmenü

Hajdina

Hajdina Hajdina
Ezt a terméket az alábbi konyhák használják:
Az egész világ

Termék ismertető:

A Hajdina Ázsiából származó gabonaféle. Európában a középkorban széles körben fogyasztották ezt a gabonát, és ma, amikor a lisztérzékenység oly nagy gondot okoz egyre szélesebb körben, újra divatba jött. Aromája jellegzetesen fűszeres, ásványi anyag tartalma értékes: magnézium, kálcium, foszfor, kálium, vas. Vitamingazdag: E, B1, B2, B3, B6.

Elkészítési útmutató: Fedő alatt, kétszeres, sózott, ha igényeljük, fűszerezett (bazsalikom, majoranna)  vízben puhára főzzük. Ha főzés előtt beáztatjuk, a magvak 4-szeresre duzzadnak, akkor a főzési idő jelentősen lecsökken.

Felhasználási javaslat: mézzel édesítve édességeket, reggeli kását, vagy levesbetétet, köretet készíthetünk belőle. Lisztté őrölve palacsinta- és kenyértészta keverhető belőle, más lisztekkel együtt. Rizs alternatívájaként köretnek. Saláták alapanyagaként, töltelékek adalékaként hasznosíthatjuk.

 

Ár: 430 Ft
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 8 pont

Súly:

500 gramm

(0,9 Ft/gramm)

Raktáron

db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!