Keresés

recept termék 

Főmenü

Szójaolaj - 1 literes

Szójaolaj - 1 literes Szójaolaj - 1 literes

Termék ismertető:

Világszerte az egyik legszélesebb körben fogyasztott és legsokoldalúbb étolaj, amely semleges ízéről és számos kulináris alkalmazhatóságáról ismert.

Ez a termék genetikailag módosított szójababot tartalmaz. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság EFSA részletes értékeléseket végez a génmódosított élelmiszerekről, hogy biztosítani tudja azok biztonságosságát.

Íz és aroma: A szójaolaj enyhe, semleges ízű és gyenge, csaknem szagtalan aromájú. Ez a semleges profil ideális étolajsá teszi, mivel nem nyomja el a receptekben szereplő egyéb összetevők ízét.

Előnyei:

  • Szív Egészség:

Alacsony telített zsírtartalom: A szójaolaj kevés telített zsírt tartalmaz, ami a szívbetegség fokozott kockázatával jár. A szójaolaj használata a főzés során csökkentheti a telített zsírok bevitelét.

Magas a telítetlen zsírokban: A szójaolaj elsősorban telítetlen zsírokból áll, beleértve a többszörösen telítetlen és egyszeresen telítetlen zsírokat, amelyek köztudottan jótékony hatással vannak a szívre, és segíthetnek csökkenteni az LDL (rossz) koleszterin szintjét.

  • Omega-3 zsírsavak:

A szójaolaj mérsékelt mennyiségű alfa-linolénsavat (ALA) tartalmaz, amely egy esszenciális omega-3 zsírsav. Az Omega-3 jótékony hatással van a szív és az agy egészségére.

  • Sokoldalú étolaj:

A szójaolaj különféle főzési módokhoz alkalmas, beleértve a sütést, párolást és sütést. Semleges ízének köszönhetően sokféle ételben jól használható anélkül, hogy erős ízt adna. Nem szabad 180 C° fölé hevíteni!

  • Tápanyagtartalom:

A szójaolaj jó forrása az E-vitaminnak, egy antioxidánsnak, amely segít megvédeni a sejteket az oxidatív károsodástól. Kis mennyiségben K-vitamint, fitoszterolokat és egyéb hasznos vegyületeket is tartalmaz.

Felhasználási javaslat:  

  • A szójaolaj sokoldalú étolaj, és széles körben használják a kulináris alkalmazásokban, beleértve a salátaönteteket, a pácokat, a sütést és általános célú étolajként.
  • Semleges ízének köszönhetően sós és édes ételeket is kiegészíthet.
  • A szója olajat használhatod olajos magvak, hüvelyesek, zöldségek, húsok és halak párolásához, sütéséhez vagy főzéséhez.
  • Különösen előnyös Stir Fry (Wok) ételek készítésekor, ahol a magas hőfokon sütés fontos az ételek szempontjából. 

 

Ár: 1.995 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 59 pont

Térfogat:

1000 ml

(2,0 HUF/ml)

Raktáron

db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!