Keresés

recept termék 

Főmenü

Ghee, Ghi - az Indiai Tisztított Vaj

Ghee, Ghi - az Indiai Tisztított Vaj Ghee, Ghi - az Indiai Tisztított Vaj

Termék ismertető:

A vaj hevítésével laktózmentes zsiradékot kapunk, és fogyasztása, használata alkalmas a laktózérzékenyek számára is. A Tradicionális indiai konyha ezt használja zsiradéknak. Az előállítása azért alakult ki, mert a trópusi környezetben nem volt megoldható a hűtés, és ezzel az eljárással az eltarthatóságot érték el. A hevítéssel a tejfehérje is és a tejcukor is elválik, majd a mardék zsiradék képezi a Ghee-t vagy a Ghi-t. 

Felhasználási javaslat: Olaj és zsír helyett főzéshez, sütéshez. Az indiai konyha alapvető hozzávalója, alapanyaga. Az Ájurvédikus konyhában, gyógyászatban csak ezt használják. Ájurvédikus masszázsban is ezt használják. A Ghee ideális rántotthúsok sütésére, a magas gyulladás pontja miatt, egészen 250 C fokig hevíthető. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtőben tartva szilárd.

Felbontás után hűtőben tárolandó, és 3 hónapon belül fogyasztandó.

 

Ár: 4.995 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 149 pont

Súly:

500 gramm

(10,0 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 12 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!