Keresés

recept termék 

Főmenü

Bonito Tonhalpehely - Dashi Alaplének

Bonito Tonhalpehely - Dashi Alaplének Bonito Tonhalpehely - Dashi Alaplének

Termék ismertető:

Fenntartható módon halászott Sárgahasú Tonhalból készült hajszálvékonyra vágott, szárított halpehely, Katsuobushi. 3 féle fa keverékből, tölgy, bükk és éger, készített faforgácson füstölt a tökéletes, autentikus japán Dashi Alaplé készítéséhez.

Elkészítési javaslat: Egyszerű Dashi Alaplé:

  • 500 ml forrásban lévő vízbe szórjunk 20 g Katsuobushi Tonhalpelyhet,
  • Forraljuk 30 másodpercig
  • Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 2-3 percig
  • Szűrjük le, és a Dashi Alaplé elkészült

Ajánlott Erőteljesebb Dashi Alaplé:

  • 500 ml forrásban lévő vízbe tegyünk szárított algalapot (Nori Sushi algalap csíkokra vágva, vagy Wakame), és egy pár szárított Shiitake gomba szeleteket.
  • Forraljuk alacsony-közepes tűzön 20 percig
  • tegyünk bele 20 g Katsuobushi Tonhalpelyhet, forraljuk még 30 másodpercig, majd
  • vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 15 percig
  • Szűrjük át egy tiszta, fehér konyharuhán, szűrőgézen, a maradékot is csavarjuk ki jól a konyharuhában, hogy még több íz jöjjön ki belőle.

 

 

Ár: 3.495 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 104 pont

Súly:

40 gramm

(87,4 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 6 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!