Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Chili - Naga Jolokia, Extrém Erős! 10g

Chili - Naga Jolokia, Extrém Erős! 10g Chili - Naga Jolokia, Extrém Erős! 10g

Termék ismertető:

A Naga Jolokia, más néven "Ghost Pepper" vagy szellempaprika, az egyik legerősebb chili paprika a világon, a maga közel 1 millió Scoville erejével. Eredetileg Indiában, Asszám állam területén őshonos. A szárított chili azért előnyös, mert nem veszít az erejéből, viszont könnyebben adagolható, kinek mennyi capsaicin a tűrőképessége. Ízre meglepően gyümölcsös, ugyanakkor határozott erejű.

A felhasználásával ajánlatos óvatosan bánni, ha mozsárban törjük, semmiképp ne lélegezzük be a port, ha meg kávédarálóban őröljük, ajánlatos egy maréknyi rizst megőrölni utána a darálóban, nehogy a következő kávádarálásnál 1 millió Scoville erős kávéval Király kínáljuk a vendégeinket. 

Felhasználási javaslat: Mivel rendkívül csípős, csak apró mennyiségben kell felhasználni, hogy egy adott ételhez intenzív csípős ízt adjon. Nozsárban törve, darálóban őrölve, vagy egészben a pörköltbe, levesbe főzve igazi izzadós kulináris élmény. A Naga Jolokia alkalmas szószok, mártások és chutney-k elkészítéséhez. Egy kis mennyiség is elegendő, hogy az ételhez erős csípősséget adjon. Felhasználható húsok, halak és zöldségek marinálásához/pácolásához, hogy pikáns ízt kapjanak.

Fontos megjegyezni, hogy a Naga Jolokia paprika nagyon erős, és nem mindenki számára való. A túlzott fogyasztása kellemetlen emésztőrendszeri problémákat okozhat. Mindig óvatosan használjuk, és tartsuk távol a gyermekektől és háziállatoktól.

 

Ár: 995 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 29 pont

Súly:

10 gramm

(99,5 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 10 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!