Keresés

recept termék 

Főmenü

Bambusz gőzölő, 20 cm-es, 3 részes szett

Bambusz gőzölő, 20 cm-es, 3 részes szett Bambusz gőzölő, 20 cm-es, 3 részes szett

Termék ismertető:

Házi használathoz a 20-25 cm átmérőjű a legpraktikusabb. Főzéskor négy-öt pohár vizet öntünk a wokunkba, vagy egy olyan lábasba, aminek az átmérője megegyezik a gőzölőével, felforraljuk, s a bambuszgőzölőt úgy tesszük bele/rá, hogy ne érjen vízhez. Ezután már csak állandó forrásban kell tartani a gőzölgő vizet, és ne emelgessük a fedőt. A legtöbb ételnek tíz-tizenöt perc bőven elegendő. Gombócok gőzölésénél olajjal kenjük be a bambuszrácsot, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Használhatunk megnedvesített ruhát is olajozás helyett. Gőzölhetünk húsételeket saláta- vagy spenótleveleken, melyek átveszik a kiolvadó zsírt, és szintén nagyon ízletesek. A beirdalt-fűszerezett halat beolajozott hőálló tálon gőzöljük, majd levével együtt tálaljuk. A bambuszgőzölő újramelegítésére is kiváló, mert a nedves gőz ízletesebbé varázsolja az ételeket, mint a mikrohullám. A nedves, mindent átható gőzben főtt ételek magasabb tápértékkel bírnak, gazdagabbak természetes ízekben és jóval könnyebben emészthetők. A bambuszgőzölőt soha nem szabad mosószerrel mosogatni, mert a bambusz átveszi az ízét, kizárólag forró vízzel szabad leöblögetni.

Miért ne használjunk fémgőzölőt?

A lapos fémfedőről lecsapódó gőz az ételre csöpög, így az lucskos lesz. A fonott bambusz viszont átengedi a fölös gőzt.

A fém hamar lehűl, ételtartónak nem alkalmas, a bambusz kiválóan tartja a meleget a tálalásig, sőt fel is lehet adni az asztalra, nem kell átrakni-rendezni az ételt.

A sült ételekkel szemben a gőzölt fogások jóval összetettebb, kifinomultabb harmóniáját megzavarhatja az alumínium vagy rozsdamentes acél gőzölő fémes mellékíze, ám a bambusz könnyű aromája éppen illik hozzájuk.

forrás: Terebess

 

Ár: 5.995 Ft
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 179 pont

Átmérő:

200 mm

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 3 db
db
Kosárba

Információk:

Származási hely: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!