Keresés

recept termék 

Főmenü

Indiai ötfűszer, Panch Phoron - egész keverék 20 g

Indiai ötfűszer, Panch Phoron - egész keverék 20 g Indiai ötfűszer, Panch Phoron - egész keverék 20 g
Ezt a terméket az alábbi konyhák használják:
India Pakisztán Bangladesh Nepál Bhután

Termék ismertető:

Indiai ötfűszer keveréket alapfűszerezésként használják sok indiai receptben. Minden harapásnál más és más élményt ad, meglepetésszerűen mutatja a fűszerek spektrumát. 

A Panch Phoron elnevezés szó szerint azt jelenti Öt-fűszer. Az indiai őt-fűszer keveréket Nepál déli részétől egészen Mianmarig mindenhol használják. További elnevezései: Panch Puran, Panch Phoran, Panchphoran, Panch Phutana, Paudkaune Masala. Mind az öt fűszer mag, ezek pedig a görögszéna, a nigellamag (fekete kömény), római kömény, a fekete mustármag és az édeskömény egyenlő arányokban keverve. Általában egész fűszerekböl áll a keverék, de mivel a görögszéna magokat igen nehéz ledarálni, ezért őrölt változatban is kapható a kereskedelemben.

Felhasználási javaslat: Hagyományosan a Panch Phoron-t zöldségekhez, csirke vagy marha curryhez, halételek, lencse- ételek, “Shukto” és savanyúság eltevésekor használják. Ragukba, pörköltekbe szintén felemelő. A főzés kezdetekor ajánlatos egy percig az olajban megpörkölni a fűszereket, hogy így kiengedjék az aromájukat.


 

Ár: 275 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 8 pont

Súly:

20 gramm

(13,8 HUF/gramm)

Raktáron

db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!