Keresés

recept termék 

Főmenü

Babérlevél - friss

Babérlevél - friss Babérlevél - friss

Termék ismertető:

A Babér a mediterrán fűszerek és ételek nélkülözhetetlen hozzávalója, az olasz konyha alapfűszere, a bouquet garni és a herbes de provence fontos összetevője. Népies nevei: albertlevél, szagos levél, illatfa, bübérfa, stb. A babérlevél egy aromás fűszer, amelyet a babérfa leveleiből nyernek. A babérfa egy örökzöld növény, amely mediterrán területeken őshonos, de ma már számos más régióban is termesztik.

Jellemzők:

  1. Íz és illat: A babérlevél enyhén kesernyés, fűszeres és kissé citrusos ízű. Az illata jellegzetes, aromás és enyhén fűszeres.

  2. Megjelenés: A babérlevél sötétzöld, fényes és ovális alakú. Általában szárított formában kerül forgalomba, így tartósan használható.

Felhasználási javaslat: levesek, burgonya-, tojás-, bab-, halételek, paradicsomos étkek, főzelékek, szószok, mártások, kolbászáruk, sültek, aszpik és kocsonya készítéséhez, uborka, tök, zöldparadicsom és káposzta eltevésénél, halhúsok marinálásánál, sertés és marhahúsok párolásánál, a fűszer ízesíti a húst, miközben puhítja azt. Savanyú ételeknél, vadhúspácokhoz és vadételekhez. Fűszerkeverékek: Számos fűszernövénykeverékben is megtalálható, például a franciakonyhában használt bouquet garni-ban.

Fontos tudnivalók:

  1. Mérsékelt használat: A babérlevél erős ízű, ezért fontos mértékkel használni. Túlzott mennyiségben keserűséget vihet az ételbe.

  2. Előzetes eltávolítás: Az étel elkészülte előtt célszerű a babérlevelet kivenni az ételből, mivel a száraz levél kemény és ehetetlen marad.

  3. Friss vagy szárított: Bár a friss babérlevél is felhasználható, a legtöbben a szárított változatot preferálják, mivel az tartósabb és könnyebb tárolni.

 

Ár: 390 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 11 pont

Súly:

6 gramm

(65,0 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 8 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Latin név: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!