Főmenü

Csicseriborsó, bio

Csicseriborsó, bio Csicseriborsó, bio
Ezt a terméket az alábbi konyhák használják:
Pakisztán India Tunézia Algéria Törökország Szaudiarábia Marokkó Izrael Irán Irak Egyiptom Bangladesh

Termék ismertető:

A Csicseriborsó az arab térség nagyon fontos gabonája, a Hummusz ebből készül. Kiváló húspótló a magas fehérjetartalmának köszönhetően. Az élelmi rost tartalma kimagasló, az egészséges bélrendszer működéséhez nélkülözhetetlen. A kevés élemi rost bevitel vastagbélrák kialakulásához vezet. A Biogazdaságban termesztett Csicseriborsó kiválóan alkalmas csíráztatásra is.

Felhasználási javaslat: hummusz, csicseriborsó főzelek és leves, vegetáriánus curry alapanyag.

Elkészítési javaslat: Hosszú áztatást igényel, legalább 12 óráin át, a főzési ideje 1-1,5 óra.

Jó tudni: 

  • csökkenti a szív- és érrendszeri betegedések kialakulását, mert a koleszterin szintet csökkenti
  • fogyókúrázóknak előnyös a fogyasztása
  • a Glikémiás indexe kimagaslóan kedvező: 28 (55 alatt alacsonynak mondható)

Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 

 

Ár: 995 Ft
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 19 pont

Súly:

500 gramm

(2,0 Ft/gramm)

Raktáron

db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Tápérték tartalom : Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!