Keresés

recept termék 

Főmenü

Yunnan Fekete Tea Fémdobozban

Yunnan Fekete Tea Fémdobozban Yunnan Fekete Tea Fémdobozban

Termék ismertető:

A Yunnan Fekete tea, más néven Dian Hong, egy kínai fekete tea fajta, amelyet a Kína Yunnan tartományában termesztenek. A neve a régió nevéből (Yunnan) és a "hong" szóból (ami kínaiul "fekete" jelent) ered. A Dian Hong teák általában gazdag, malátás ízűek, és aranybarna színűek lehetnek.

Íz és aroma: A Yunnan Fekete tea erőteljes, komplex ízvilággal rendelkezik. Gyakran érezhető benne a maláta, a méz és a csokoládé jegyek. Néhány változata akár gyümölcsös vagy fűszeres jegyeket is hordozhat.

Előállítás: A Dian Hong teák az ún. Gongfu stílusban készülnek. Ez azt jelenti, hogy a tealeveleket aprólékosan dolgozzák fel, és a folyamat során fontos a pontos hőmérsékleti és időbeli kontroll.

Egészségügyi előnyök: Mint a többi fekete tea, a Yunnan Fekete tea is tartalmazhat antioxidánsokat, amelyek számos egészségügyi előnnyel járhatnak, például a szív- és érrendszeri egészség támogatása.

Tea kultúra és történelem: A Yunnan tartomány híres a teatermesztéséről és hagyományairól. A tea készítésének és fogyasztásának módjai számos évszázadra nyúlnak vissza.

Elkészítési javaslat:

A Dian Hong teához általában forrásban lévő víz ajánlott (kb. 90-95°C). A leforrázás ideje általában 3-5 perc, de ez a személyes preferenciáktól és a konkrét tea típusától függően változhat.

A Dian Hong teát lehet élvezni önmagában, de akár tejjel, mézzel vagy citrommal is ízesíthető. A Yunnan Fekete tea alkalmas a hagyományos kínai gongfu tea készítési módszerre, de készíthető egyszerűen egy bögrében vagy egy teafilter segítségével is.

 

Ár: 1.895 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 56 pont

Súly:

30 gramm

(63,2 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 6 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!