Keresés

recept termék 

Főmenü

Yellow Huangda Tea - Sárga Tea Fémdobozban

Yellow Huangda Tea - Sárga Tea Fémdobozban Yellow Huangda Tea - Sárga Tea Fémdobozban

Termék ismertető:

A Huang Da Cha, más néven "Yellow Big Tea" a kínai sárga tea egy fajtája. Nevét nagy, széles leveleiről kapta, amelyek e fajtára jellemzőek. A sárga tea viszonylag kevésbé elterjedt, mint a zöld tea, a fekete tea vagy az oolong tea, de egyedi ízprofillal és feldolgozási módszerrel rendelkezik.

Feldolgozás: A sárga tea általában egyedi feldolgozási eljáráson megy keresztül, amely egy további lépést foglal magában, amelyet "menhuang"-nak vagy "sárga lezárásnak" neveznek. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a tea lágyuljon, és kialakuljon sajátos ízprofilja. A kezdeti szárítási folyamat után a tealeveleket gondosan tárolják és ellenőrzik, ami a sárga teára jellemző íz kialakulásához vezet.

Íz: A Huang Da Cha ízét gyakran enyhének, édesnek és lágynak írják le, enyhén növényi vagy füves felhanggal. Kevésbé fanyar és lágyabb ízű néhány zöld teához képest.

Aroma: Gyengéd, friss illata lehet széna vagy szalma árnyalataival.

Elkészítési javaslat:

Főzés: A Huang Da Cha-t legjobb nem forrásban lévő vízzel főzni, ideális esetben 80-85 °C (175-185 °F) körül. Az első infúzióhoz körülbelül 2-3 percig áztassa a leveleket. A további infúziók hosszabbak lehetnek, minden további áztatás időben növekszik.

Teáskanna vagy Gaiwan: Ezt a teát teáskannában, gaiwanban vagy akár magas pohárban is főzhetjük, hogy megfigyeljük a levelek kibontakozását.

Többféle infúzió: A Huang Da Cha többször is áztatható, minden infúzió kissé eltérő ízprofilt kínál. Egyes tearajongók szívesen kísérleteznek a különböző áztatási időkkel, hogy megtalálják az ízlésüknek megfelelő ízt.

Párosítás: Fogyasztható önmagában vagy könnyű, finom ételekkel párosítva. Enyhe ízének köszönhetően kiegészíti a nem túl erős vagy fűszeres ételeket.

 

Ár: 1.895 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 56 pont

Súly:

30 gramm

(63,2 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 8 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!