Keresés

recept termék 

Főmenü

Tie Guan Yin Oolong Tea Fémdobozban

Tie Guan Yin Oolong Tea Fémdobozban Tie Guan Yin Oolong Tea Fémdobozban

Termék ismertető:

A Tie Guan Yin (鐵觀音) egy kínai oolong tea, amelyet a Fügéhegyek területén, Kínában, főként a Fujian tartományban termesztenek. A név jelentése "vasbodzású istennő" vagy "vasbodzású Guanyin", ami egy buddhista istennőre utal.

A Tie Guan Yin tea jellegzetesen friss, virágos és enyhe gyümölcsös ízéről ismert. Sokan szeretik a teát azért, mert kellemesen sima és kiegyensúlyozott íze van.

A Tie Guan Yin teát hagyományosan kézzel szüretelik és készítik el, ahol a friss tea leveleket lepárolják, majd megfelelő időn át oxidálják, amíg el nem érik a megfelelő aromát és ízt. Ezután a leveleket többször is megpárolják, hogy megszüntessék a további oxidációt. Ez a folyamat létrehozza a tea jellegzetes, félig erjesztett jellegét.

A Tie Guan Yin teát gyakran magas hegyi régiókban termesztik, ahol a levegő tiszta és a talaj gazdag ásványi anyagokban. Ez a környezet hozzájárul a tea jellegzetes ízéhez és illatához.

Elkészítési javaslat:

Fogyasztása során a Tie Guan Yin teára figyeljünk az alábbi lépésekre:

  1. Víz hőmérséklete: A víz hőmérséklete fontos szerepet játszik a tea elkészítésében. A Tie Guan Yin teához általában 85-95°C-os víz ajánlott.
  2. Mennyiség: Általában 1 teáskanál tealevelet használnak 150 ml vízhez.
  3. Áztatás időtartama: Az áztatási idő függ a saját ízlésünktől és a tea típusától. Általában a Tie Guan Yin teákat 1-3 percig áztatják.
  4. Második és harmadik áztatás: A Tie Guan Yin teát többször is lehet áztatni. A második és harmadik áztatás során lehetnek más aromák és ízek, amelyek kibontakoznak.
  5. Teáskészítő eszközök: Használhatunk teafiltert, teatojást vagy egy teafőzőt a levelek elkülönítésére a víztől.

 

Ár: 1.895 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 56 pont

Súly:

30 gramm

(63,2 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 8 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!