Keresés

recept termék 

Főmenü

Pai Mu Dan Fehértea Fémdobozban

Pai Mu Dan Fehértea Fémdobozban Pai Mu Dan Fehértea Fémdobozban

Termék ismertető:

A Pai Mu Dan (白牡丹), másnéven fehér pivónia tea, egy fehér tea fajta, amelyet a Camellia sinensis teacserje fiatal rügyeiből és leveleiből készítenek. Ez a tea Kína Fuding és Zhejiang tartományaiban terem, és különlegesen gyengéden kezelik a feldolgozása során.

A Pai Mu Dan tea egyik különlegessége, hogy a feldolgozás során nem használnak csak fiatal rügyeket, hanem a kisebb leveleket is. Ez a kombináció adja meg a teának a karakterisztikus fehér színét és a könnyed, puha ízét.

A Pai Mu Dan teának finom, virágos illata és enyhe, gyümölcsös íze van. A tea íze általában könnyű, friss és sima, gyakran leírják, mint a virágokat és a gyümölcsöt egyesítő ízkombináció.

A fehér tea általában magasabb koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, mint a zöld vagy fekete tea. Ezek az antioxidánsok segíthetnek a szervezet védekező rendszerének támogatásában, valamint a sejtek károsodásának megelőzésében. A fehér tea mérsékelt koffein tartalmú, így általában kevésbé stimuláló hatása van, mint a fekete vagy zöld tea esetében.

Elkészítési javaslat:

Fogyasztása során a Pai Mu Dan teára figyeljünk az alábbiakra:

  1. Vízhőmérséklet és áztatás: A Pai Mu Dan teát általában alacsonyabb hőmérsékletű vízzel áztatják, mint a zöld vagy fekete teákat. Ajánlott a víz hőmérséklete legyen körülbelül 75-85 °C (167-185 °F). Az áztatási idő 2-5 perc között lehet, attól függően, hogy milyen erős ízű italt szeretnél.
  2. Teáskészítési módok: A Pai Mu Dan teát lehet forró vízzel áztatni, majd leszűrni, vagy hideg vízben hosszabb ideig áztatva, majd leszűrve hűtve is fogyasztható.

Édesítés és hozzáadások: Sokan kedvelik a Pai Mu Dan teát természetesen, ízesítés nélkül. Azonban ha szeretnéd, édesítheted mézzel vagy más természetes édesítővel. Citrusfélékkel vagy más gyümölcsökkel is ízesítheted, ha különleges ízélményre vágysz.

 

Ár: 1.895 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 56 pont

Súly:

30 gramm

(63,2 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 7 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!