Keresés

recept termék 

Főmenü

Dongding Oolong Tea Fémdobozban

Dongding Oolong Tea Fémdobozban Dongding Oolong Tea Fémdobozban

Termék ismertető:

A Dongding Oolong tea egy fajta félfermentált teafajta, ami eredetileg Tajvanon terem és készül. A nevét a Dongding hegyről kapta. Ez a tea félúton van a zöld és a fekete tea között, mivel a levelek csak részlegesen oxidálódnak a feldolgozási folyamat során.

Illat és Ízvilág: A Dongding Oolong teának egy különleges, bonyolult ízvilága van. Általában gazdag, virágos, gyümölcsös, kissé száraz karakterrel rendelkezik. A félfermentáció miatt megvan benne a zöld tea frissessége és a fekete tea mélysége is.

Szín: A Dongding Oolong tea leveleinek színe világosabb zöld és barna között változhat, attól függően, hogy mennyire hagyják oxidálódni.

Levelek: A tea levelei gömbölydedek és kompaktak. A feldolgozás során összegöngyölik a leveleket, ami jellegzetes formát ad nekik.

Elkészítési javaslat:

  1. Víz hőmérséklete: A Dongding Oolong tea elkészítéséhez használj forró, de nem forrásban levő vizet. Ideális esetben a víz hőmérséklete 85-90°C között legyen.
  2. Mennyiség: Általában 2-3 gramm tealevelet használnak egy csészényi mennyiséghez. A pontos mennyiséget az ízlésedhez és a kívánt erősséghez igazíthatod.
  3. Áztatási idő: Az első áztatásnál általában 2-3 percig áztatják a teát. Az időt az ízlésedhez igazíthatod, de ne hagyd túl sokáig, mert a tea kesernyés lehet.
  4. Ismételt áztatás: A Dongding Oolong teát többször is lehet áztatni ugyanazzal a tealevéllel. Az ízvilág és az illat fokozatosan változhat az ismételt áztatások során.

Fogyasztási javaslat: A Dongding Oolong tea kiválóan párosítható könnyű, friss ételekkel, például halakkal, zöldségekkel vagy szárnyasokkal. A gazdag, virágos ízvilága miatt is szuper választás lehet desszertek mellé, mint a sütemények vagy gyümölcsök.

 

Ár: 1.895 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 56 pont

Súly:

30 gramm

(63,2 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 8 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!