Keresés

recept termék 

Főmenü

Dahongpao Oolong Tea - Fémdobozban

Dahongpao Oolong Tea - Fémdobozban Dahongpao Oolong Tea - Fémdobozban

Termék ismertető:

Dahongpao (大红袍) egy híres kínai fajta oolong tea, amely eredetileg a Wuyi-hegység területén, Kína délkeleti részén terem. A neve azt jelenti, hogy "Nagy Vörös Köpeny", ami arra utal, hogy a tea készítése során a leveleket egy vörös köpenyen megszárítják.

Íz és aroma: Dahongpao teát általában magas minőségű, szárazság ellen védett helyen tárolják, hogy megőrizzék a különleges ízét és aromáját. Ez a tea általában jellegzetesen édes, virágos és gyümölcsös jegyekkel rendelkezik. Sokan dicsérik a gazdag és mély ízét, amely kiegyensúlyozott és komplex.

Értékelés: A Dahongpao teát értékelik a kivételes minőségéért és az előállításához szükséges hagyományos technikákért. Egyesek úgy vélik, hogy ez a tea képes számos egészségügyi előnnyel járni, például a fokozott energiaszint, a feszültség csökkentése és a koncentráció javítása terén.

Elkészítési javaslat:

A Dahongpao teát általában gongfu cha (kungfu tea) stílusban készítik el, ami egy hagyományos kínai tea elkészítési mód. Ehhez egy gongfu cha szettet használnak, amely tartalmazza a teáskannát, a csészéket és a tálcát. Az elkészítési folyamat magában foglalja a tealevelek öblítését, majd rövid infúziót követően a teát kortyolgatják.

  1. A friss, jó minőségű levelek jobb eredményt eredményeznek.
  2. Melegítsd fel a vizet: A legjobb eredmények elérése érdekében a víz hőmérséklete legyen körülbelül 85-95°C. Forralj vizet, majd hagyd lehűlni egy kicsit, mielőtt leöntenéd vele a tealeveleket.
  3. Mérd ki a teát. Általában ajánlott 1 teáskanálnyi (kb. 2-3g) tealevelet használni egy csészéhez.
  4. Öntsd le a teát forró vízzel. Öntsd le a tealeveleket a teáskannában. A víz mennyisége függ a kívánt erősségtől és az elkészítendő teának a mennyiségétől.
  5. Hagyd ázni. A Dahongpao teát általában 1-3 percig áztatják. Minél hosszabb ideig ázik, annál erősebb lesz az íze.
  6. Szűrd le a teát. Ha teafőzőszűrőt használsz, akkor egyszerűen vedd ki a leveleket a vízből. Ha egy teáskannát használsz, akkor öntsd ki a teát egy másik tartályba, hogy megakadályozd a további ázást.
  7. Ha szeretnéd, tehetsz a teához mézet vagy citromot ízlésed szerint.
  8. Tálald a teát egy csészében és élvezd a gazdag ízét és aromáját.

 

Ár: 1.895 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 56 pont

Súly:

30 gramm

(63,2 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 7 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!