Kategóriák
Most érkezett - Újdonságok (32)
Ajándékötletek, Főzőszettek (36)
Különlegességek-Ritkaságok (36)
Szója-, Osztriga- és Hal szószok (51)
Chili- és Egyéb Szószok, Paszták (78)
Fűszerkrém, Főzőszósz, Alaplé (122)
Konzerv, Leveskocka, Mustár (72)
Só, Cukor, Kivonat, Szirup (76)
Gyümölcskonzerv, Édesség, Lekvár (27)
Pasilla Szárított Mexikói Chili



Termék ismertető:
A Pasilla azt jelenti, hogy "Kis Mazsola", mely a szárítás utáni ráncos kinézetre utal. A Chilaka chili az alany, szárítás után lesz belőle Pasilla. A Chilaka chili 10-15 cm hosszú, vékony, éréskor sötétbarna színű, vékonyhéjú, vastaghúsú fajta. Aromája szőlőre emlékeztet, nem túl csípős. A Chilik méretétől függően, a súlyuk lehet 15 és 18 gramm között.
Felhasználási javaslat: Szószok, mártások, chutney-k, lekvárok, savanyúságok ízesítésére. Húsok közül a kacsa, a bárány ízesítésére előnyös. Gombás ételek, különféle levesek, pörköltek, ragük, paprikások készítéséhez, de akár halételekhez is kitűnő választás.
Chili con Carne, vagy más raguk, pörköltek készítése: Felhasználás előtt töröljük meg a chilit, a szárát és a magjait távolítsuk el. Pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben. Amikor érezzük az aromák felszabadulását, tegyük forró vízbe 15 percre, majd a megpuhult chilit turmixoljuk össze. Felhasználható még áztatás nélkül is, de ekkor érdemes vékony csíkokra vágva használni.
Scoville skála értéke:1.000-4.000
Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán.
Ár: | 795 HUF | |
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: | 23 pont | |
Súly: |
18 gramm |
|
(44,2 HUF/gramm) |
||
Raktáron |
||
Maximális rendelhető mennyiség: | 5 db | |
db |
|
Információk:
Minőségét megőrzi: | ![]() |
2024-03-30 |
|
Származási hely: | ![]() |
Mexikó |
|
Összetevők: | ![]() | ||
Chilaka chili
|
hírlevél feliratkozás
Keresés