Keresés

recept termék 

Főmenü

Pasilla Szárított Mexikói Chili

Pasilla Szárított Mexikói Chili Pasilla Szárított Mexikói Chili
Ezt a terméket az alábbi konyhák használják:
Mexikó

Termék ismertető:

A Pasilla azt jelenti, hogy "Kis Mazsola", mely a szárítás utáni ráncos kinézetre utal. A Chilaka chili az alany, szárítás után lesz belőle Pasilla. A Chilaka chili 10-15 cm hosszú, vékony, éréskor sötétbarna színű, vékonyhéjú, vastaghúsú fajta. Aromája szőlőre emlékeztet, nem túl csípős. A Chilik méretétől függően, a súlyuk lehet 15 és 18 gramm között.

Felhasználási javaslat: Szószok, mártások, chutney-k, lekvárok, savanyúságok ízesítésére. Húsok közül a kacsa, a bárány ízesítésére előnyös. Gombás ételek, különféle levesek, pörköltek, ragük, paprikások készítéséhez, de akár halételekhez is kitűnő választás.

Chili con Carne, vagy más raguk, pörköltek készítése: Felhasználás előtt töröljük meg a chilit, a szárát és a magjait távolítsuk el. Pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben. Amikor érezzük az aromák felszabadulását, tegyük forró vízbe 15 percre, majd a megpuhult chilit turmixoljuk össze. Felhasználható még áztatás nélkül is, de ekkor érdemes vékony csíkokra vágva használni.

Scoville skála értéke:1.000-4.000

Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán.

 

Ár: 795 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 23 pont

Súly:

18 gramm

(44,2 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 5 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Összetevők: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!