Keresés

recept termék 

Főmenü

Kapormag - 100g

Kapormag - 100g Kapormag - 100g

Termék ismertető:

A kapormag gyógynövény és fűszer egyben. Ezek a magvak jellegzetes ízprofillal rendelkeznek, amely enyhén édes, citrusos, aromás illatúak, ánizsszerű, földes és borsos jegyek kombinációja.

Felhasználási javaslat: Akár pácoláshoz, sütéshez, akár fűszerkeverékek részeként használják, a kapormagok jellegzetes és kellemes ízt adnak különféle ételekhez. A kapormagot széles körben használják különféle konyhákban. Mind a sós, mind az édes recepteket kiegészítik.

 • Savanyúságok: A kapor magvak a sós savanyúságok kulcsfontosságú összetevői lehetnek, amelyek jellegzetes ízüket adják a savanyúságnak, csalamádénak, uborkának és más tartósított zöldségeknek.
 • Pékáru: A kapor magvak használhatók sütéshez, különösen kenyérben, kekszben és sós pékáruban, hogy egyedi csavart adjon az ízüknek.
 • Fűszerkeverékek:: Gyakran szerepelnek fűszerkeverékekben, például curryporokban vagy gyógynövénykeverékekben, hogy javítsák az általános ízprofilt.
 • Halak és Tenger Gyümölcsei: A kapormagok különösen jól passzolnak hal- és tengeri ételekhez, élénk, friss jegyeket adva az ízekhez.
 • Olaj - Ecet: A kapormagokat olajba vagy ecetbe öntve ízesített alapot készíthet salátaöntetekhez vagy pácokhoz.
 • Házi Orvoslásban: A hagyományos orvoslásban a kapormagokat potenciális egészségügyi előnyeik miatt használták, beleértve az emésztést segítő és a puffadás enyhítését. Ilyen célra néha kaprosmag teát is fogyasztanak.
 1. - Emésztési problémák: A kapor hagyományosan használatos lehet emésztési problémák, például puffadás és gázok ellen.
 2. - Nyugtató tea: A kapor magjából készített tea nyugtató hatású lehet, segítve a stressz és az ideges feszültség    csökkentését.
 3. - Légzőszervi problémák: A kapor levegőtisztító és köptető hatású lehet, ezért néha alkalmazzák légzőszervi problémák esetén.

Kapor tea elkészítése:

 1. Öntsünk forró vizet egy csészebe.
 2. Adjunk hozzá egy teáskanálnyi kapormagot.
 3. Hagyjuk állni 5 percig.
 4. Szűrjük le és igyuk meg, lehetőleg étkezések között.

 

Ár: 695 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 20 pont

Súly:

100 gramm

(7,0 HUF/gramm)

Raktáron

db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show
Latin név: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!