Kategóriák
Most érkezett - Újdonságok (29)
Ajándékötletek, Főzőszettek (34)
Különlegességek-Ritkaságok (37)
Szója-, Osztriga- és Hal szószok (52)
Chili- és Egyéb Szószok, Paszták (80)
Fűszerkrém, Főzőszósz, Alaplé (127)
Konzerv, Leveskocka, Mustár (68)
Só, Cukor, Kivonat, Szirup (69)
Gyümölcskonzerv, Édesség, Lekvár (27)
Chili, őrölt - 50 g




















Termék ismertető:
Az általában téglavörös termést megőrlik, és a port önmagában is használják, de többnyire keverik más fűszerekkel. Az ősi maya konyha, de a mai mexikói konyha is erre a csípős fűszer fajtára épül. A dél-kelet Ázsiai, az indiai konyha is rendszeresen ezt használja.
A maja/maya szokás úgy tartotta, hogy a csípős paprika megszünteti a hasmenést, a görcsöket és a fogínyvérzést. Az aztékok átpasszírozták, és a paprikapéppel a meghúzódott izmaikat, a törött végtagjaikat borogatták.
Rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést, megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol, illetve az acetil-szalicilsav (egyes fájdalomcsillapítók hatóanyaga) károsító hatásától.
Felhasználási javaslat: mártásokhoz, főzelékekhez, levesekhez, sültekhez, grillezett húsokhoz.
Capsaicin tartalom: 1800 mg/kg
SHU 25.000
hírlevél feliratkozás
Keresés