Kategóriák
Most érkezett - Újdonságok (22)
Ajándékötletek, Főzőszettek (34)
Különlegességek-Ritkaságok (29)
Szója-, Osztriga- és Hal szószok (50)
Chili- és Egyéb Szószok, Paszták (79)
Fűszerkrém, Főzőszósz, Alaplé (125)
Konzerv, Leveskocka, Mustár (67)
Só, Cukor, Kivonat, Szirup (56)
Gyümölcskonzerv, Édesség, Lekvár (27)
Ancho Mexikói Chili Különlegesség



Termék ismertető:
Egy tömzsi, széles formájú chilifajta, nyersen Poblano a neve, szárítva pedig Ancho. Nem túl erős, éretten 5-15 cm hosszú, vastag falú, mélyvörös színű paprika. Eredeti hazájában, Mexikóban széles körben használják mind nyers, mind szárított formában. Illata visszafogott, aromái a csokoládéra, az aszalt szilvára, az erdei gyümölcsökre és az édesgyökérre emlékeztetnek. Segít testünknek a zsír lebontásában, ezért egy kis fogyasztó hatása is van.
Felhasználási javaslat: felhasználás előtt töröljük meg a chilit, a szárát és a magjait távolítsuk el. Pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben, kezdjük ezzel a főzést, sütést. Amikor érezzük az aromák felszabadulását, tegyük forró vízbe 15 percre, majd a megpuhult chilit turmixoljuk össze. Az eredmény egy sokoldalúan felhasználható chilipüré. Tegyük ételbe, főtt/sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Felhasználható még áztatás nélkül is, de ekkor érdemes vékony csíkokra vágva használni.
Scoville skála értéke: 1-2.000
Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán.
Ár: | 895 HUF | |
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: | 26 pont | |
Súly: |
15-18 gramm |
|
(59,7 HUF/gramm) |
||
Raktáron |
||
Maximális rendelhető mennyiség: | 9 db | |
db |
|
Információk:
Minőségét megőrzi: | ![]() |
2024-03-30 |
|
Származási hely: | ![]() |
Mexikó |
|
Összetevők: | ![]() | ||
Poblano/Ancho chili
|
hírlevél feliratkozás
Keresés