Keresés

recept termék 

Főmenü

De Arbol Mexikói Chilikülönlegesség

De Arbol Mexikói Chilikülönlegesség De Arbol Mexikói Chilikülönlegesség
Ezt a terméket az alábbi konyhák használják:
Mexikó

Termék ismertető:

A De Arbol Chilit úgy is nevezik, hogy "pico de parajo" madárcsőr, vagy "cola de rata" vagy patkányfarok. Hát igen, nekünk meg van a "macskapöcse" chili. A De Arbol a fásszerű törzséről kapta a nevét, spanyolul a De Arbol" azt jelenti, hogy Fásszerű. Vékony, 5-12 cm hosszú chilifajta, éretten szüretelik, amikor élénk pirosra érett. Erős fajta, határozott, kissé savas csípősséggel, kissé füstös jelleggel, természetes széna ízzel, mogyoró beütéssel. Érdekessége, hogy színéből csak kicsit veszit a szárítási folyamatban, továbbá, hogy jóval karakteresebb ízű a szárított, mint a friss De Arbol chili. Sok szakács ezt a fajtát nagyobb becsben tartja, mit a többi hasonlót, beleértve a Cayenne-t is, mert sok más aromát is tartalmaz, nemcsak csípősséget.

Felhasználási javaslat: Különleges felhasználása pl. ecetek, olajok ízesítése. Chilik, szószok, finom csípős szószok, salsa, leves, taco, sőt még az ázsiai Stir-Fry (Wokkozott) ételekben, vagy az indiai ételekben, Masalákban.

Próbáljuk ki a következőképpen: 1-2 darabot pirítsunk meg szárazon (de nem megégetni), dobjuk a mixerbe paradicsommal, hagymával, fokhagymával és egy kis citromlével, vízzel egy gyorsan elkészülő Salsa lesz belőle. Kitűnő mártogató asztali szósz grillezett húsok mellé.

Scoville skála értéke: 15.000-30.000

Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán. 

 

Ár: 595 HUF
Rendeléshez kapott hűségpontok száma: 17 pont

Súly:

10 gramm

(59,5 HUF/gramm)

Raktáron

Maximális rendelhető mennyiség: 81 db
db
Kosárba

Információk:

Minőségét megőrzi: Show
Származási hely: Show

Kérdezz minket! Kérdezz minket!