Harissa - Enyhe Chiliszósz - CEREN

190 g
1 250 Ft
Ez a Chili alapú Szósz rendkívül ízletes, konyhakész paszta, mert a Ceren manufaktúra által készített Harissa-t a legízletessebbek között tartják számon. Enyhe, bátran fogyasztható.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS70815
Minőségét megőrzi
2026-04-22
Elérhető mennyiség
11 db

Észak-Afrika jellegzetes íze a Harissa. Eredetileg Tunéziában használták, de manapság elterjedt Afrika szerte, sőt Európában, de Észak-Amerikában is. Ez a Chili alapú Szósz rendkívül ízletes, konyhakész paszta, mert a Ceren manufaktúra által készített Harissa-t a legízletessebbek között tartják számon. Enyhe, bátran fogyasztható.

Felhasználási javaslat:A kérdés nem az, hogy mire használjuk, hanem egyszerűbb megmondani, hogy mire nem. Levesek, raguk, pörköltek, előételek, fő ételek, szinte bármire. A Hummusz tetejére kanalazva, pizzára csöpögtetve, húsok, halak pácolására, páclevébe téve. Ázsiai ihletésű ételekben is kívánatos a tömény chili íz. Keverjük a kész, meleg ételbe, vagy főzés közben a készülő ételbe. Vagy csak tegyünk egy kanálnyit egy kis csészényi olíva olajba, felkeverve mennyei kenyér mártogatót kapunk. Szendvicsekre, tojásrántottára, tésztaételekre, csak a fantázia szab határt a felhasználhatóságának. Egy igazán sokoldalú Chiliszósz.

További információk
Származási hely Törökország
Töltő súly 190 g
Minőségét megőrzi 2026. ápr. 22.
Összetevők piros paprika 56%, fokhagyma 10%, ccípős paprika szósz, só, extra szűz olíva olaj, ecet.

Nincs kapcsolódó cikk